Home » Samfunnssikkerhet og beredskap » Ivaretar IT-sikkerhet på en smidig måte
Sponset

Siden hackerne har blitt råere og metodene stadig mer sofistikerte, har det også blitt vanskeligere å beskytte seg mot cyberangrep. Mens store bedrifter gjerne har egne IT-avdelinger som jobber med sikkerhet, er det ofte dårligere stilt med de mindre. Nå har imidlertid Atea funnet en løsning for dem.

Grovt sett finnes det litt over 600.000 små og mellomstore bedrifter (SMB) i Norge, men innenfor dette segmentet er det bare cirka 1.000 av dem som sysselsetter mer enn 250 ansatte. Bedriftene må gjerne opp i denne størrelsen før de kan forsvare å etablere egne IT-avdelinger eller ansette dedikerte personer som arbeider spesielt med IT-sikkerhet. Derfor anbefaler norske myndigheter at mindre virksomheter kjøper eksterne tjenester fra leverandører som kan ivareta sikkerheten på en profesjonell måte for dem.

– Som et svar på myndighetenes anbefalinger har vi nettopp sertifisert 500 medarbeidere innen IT-sikkerhet slik at de blir bedre i stand til å gjøre norske virksomheter oppmerksomme på farene de står overfor. I tillegg har vi etablert en egen sikkerhetspakke som retter seg spesielt mot de små og mellomstore virksomhetene, sier Thomas Tømmernes som leder Ateas satsning på IT-sikkerhet.

Thomas Tømmernes

Thomas Tømmernes

Leder Ateas satsning på IT-sikkerhet

La bedriftene gjøre det de er best på

– I dag må absolutt alle ha et forhold til IT enten de vil eller ikke. Men hvis du er verdens flinkeste slakter er det ingen som forventer at du skal ha inngående kunnskap om IT-sikkerhet. Imidlertid er slakteren vel så utsatt for angrep, og vel så avhengig av å ha trygge systemer som virker, som alle andre. Det er nettopp her vi kommer inn med tjenester som er så enkle at slakteren kan fortsette å perfeksjonere seg i slakterfaget, mens vi tar oss av datasikkerheten. Da slipper slakteren å bekymre seg for datainnbrudd eller andre forhold knyttet til IT-sikkerhet, fortsetter Tømmernes.

Den skreddersydde sikkerhetspakken

Etter å ha bistått mange av Norges aller største virksomheter i sikkerhetsarbeidet i en årrekke har Atea et av Norges fremste fagmiljøer med spisskompetanse på IT-sikkerhet. Derfor var det for eksempel også Ateas hendelseshåndteringsteam som ble tilkalt og rykket ut til Østre Toten kommune da de ble utsatt for et alvorlig cyberangrep tidligere i vinter. Det er denne spesialkompetansen og brede erfaringen som danner fundamentet i sikkerhetspakken som Atea har laget spesielt for bedrifter i SMB-markedet.

– Pakken, som heter Atea Sirius, inneholder et fast sett med komponenter som ivaretar flere av de største sikkerhetsutfordringene som vi vet at norske virksomheter står overfor. Vi har tilpasset sikkerhetspakken slik at den passer målgruppen og til en pris som ikke går på bekostning av kvaliteten. Derfor får de som velger å benytte våre IT-sikkerhetstjenester tilgang til tjenester som er like gode som det de 50 største bedriftene i Norge får. I tillegg får de også cyberforsikring til en hyggelig pris på kjøpet.

– Når det kommer til IT-sikkerhet fyller Atea på mange måter akkurat den samme rollen som et vekterselskap. Vi tar vare på de virtuelle verdiene dine, vi rykker ut hvis det skjer noe og følger med om noen forsøker å bryte seg inn. I det hele tatt sørger vi for at du kan sove godt om natta, avslutter Tømmernes.

Av Tom Backe

Neste artikkel