Skip to main content
Home » Samfunnssikkerhet og beredskap » Går ikke på akkord med sikkerheten
Sponset

Dokumentasjonskravet for sikkerhetsprodukter blir tøffere og tøffere. Det krever erfaring og kompetanse for å tilfredsstille de nye, gjeldende kravene fra nasjonale sikkerhetsmyndigheter. Rapp Bomek er blant de få som har kommet i mål med det.

– Vi har en løpende, god dialog med offentlige myndigheter. Dette har vi for å tolke og forstå kravene, og for å lære og videreføre disse til våre kunder, sier Erik Forsaa, forretningsområdeleder Security i Rapp Bomek. Han legger til at rådgivning også er en viktig del av deres tjeneste.

– Vi hjelper kunden med å velge riktige produkter. Flere av våre ansatte har bakgrunn fra olje- og gassbransjen. Mange har vært med på store prosjekter for å sikre norsk sokkel, sier Forsaa.  

I tillegg til sikkerhet og sikring, er også estetikk, bærekraft og miljø retningsgivende for produksjon og levering.

Rapp Bomek er global leder innen design, utvikling og produksjon av avanserte sikkerhetsløsninger for dør-, vindu- og veggsystemer til globale markeder. Les mer her.

Mye testing

Rapp Bomek gjennomfører årlig en rekke tester av blant annet brannegenskaper, innbruddssikkerhet, skuddmotstand og lyddemping. Testene gjennomføres i akkrediterte og anerkjente testinstitutter. Dermed kan Rapp Bomek dokumentere at produktene holder gjeldende nasjonale og internasjonale standarder.

– Vi bruker en veldig stor andel av våre økonomiske midler på testing og reinvestering av produkter. Det er både tidkrevende og kostbart, men vi mener det er helt nødvendig. Vi har fått høre fra brannlaboratoriene at det er få andre aktører i bransjen som tester så mye som oss, sier Roger Hjemberg, teknisk produktansvarlig Security i Rapp Bomek.

En nylig inngått rammeavtale med Statnett er en kvalitetssikring på at produktene er i henhold til nasjonale sikkerhetskrav.

Anbefaler byggherrer å følge myndighetenes råd

Å gå på bekostning av sikkerheten, er ikke et ultimatum i Rapp Bomek. Hjemberg viser til eksempelet med brannen i høyblokken Grenfell Tower i London i 2017, der 72 mennesker mistet livet.

– Her var det mye som gikk galt. Brannbarrierene som skulle sikre at brann ikke gikk fra ett rom til et annet, var ikke ivaretatt. Det var heller ikke tilstrekkelig med rømningsdører. Det er dessverre et tragisk eksempel på hvordan det kan gå dersom man velger å se bort fra myndighetsstyrte råd, sier Hjemberg.

Rapp Bomek

Leverer et komplett utvalg av avanserte sikkerhetsløsninger og servicetjenester for dør-, vindu- og veggsystemer.

Opererer globalt innenfor markedene energi-, maritim og sikkerhet, og i Norden på bygg og anlegg.

Rapp Bomek eies av Nord Holdco AS og Acea Invest, og har 100 ansatte, hovedkontor i Bodø og moderne produksjonslokaler i Bodø og på Kapp.

Som en markedsledende leverandør i over 30 år, har selskapet fortsatt klare ambisjoner om videreutvikling og vekst globalt.

Les mer på rappbomek.com.

Av Marte Frimand

Next article