Home » Samfunnssikkerhet og beredskap » Fingeravtrykk som våpen mot cyberangrep
Sponset

80 prosent av alle cyberangrep skyldes svake eller stjålne passord. Derfor er nye og avanserte innloggingsmetoder kritisk viktige. Et norsk selskap leder an i utviklingen.

Cybersikkerhet blir stadig viktigere for bedrifter, organisasjoner og myndigheter. Hackernes metoder er mer sofistikerte, og faren for datatyveri, sabotasje og spionasje akselerer som følge av økende geopolitiske uro. Angrep gjør stor og uopprettelig skade.

Skaper fremtidens sikre innlogging

Passord er en kjent svakhet, og mange har derfor innført multifaktor-autentisering (MFA). Det innebærer at man i tillegg til passord, må oppgi en bekreftelseskode som man får tilsendt. Men heller ikke denne metoden er sikker nok.

 –  Et fellestrekk ved mange cyberangrep er at de kriminelle aktørene utnytter passord og utdaterte løsninger for å bryte seg inn i viktige systemer. Den amerikanske standardiseringsorganisasjonen har siden 2016 frarådet bruk av SMS som autentiseringsmetode, og i januar besluttet USAs regjering en strategi for å avslutte bruk av engangskoder og programvarebaserte autentiseringsløsninger i føderale institusjoner, sier Jean-Noël Georges, som er strategidirektør i PONE Biometrics.

Jean-Noël Georges

Strategidirektør i PONE Biometrics

PONE Biometrics ble grunnlagt for å skape fremtidens sikre innlogging. Selskapet har sammen med europeiske kryptoeksperter og ledende uavhengige forskningsinstitutter og teknologipartnere utviklet supervåpenet OFFPAD (OFFline Personal Authentication Device). Produktet er en banebrytende hardwareløsning på størrelse med et smartkort. Man logger seg ikke lenger på ved hjelp av passord, men med biometri, altså et fingeravtrykk. Det og innovativt design, gjør OFFPAD til en sterk og trygg løsning. 

Les mer om løsningen til PONE Biometrics her.

Sikrere innlogging med biometri

– Biometrisk identifikasjon er den sikreste metoden for å logge seg på. OFFPAD er mye tryggere enn passord, men den er faktisk også enklere å bruke, sier Georges.

Ettersom kortholderens fingeravtrykk er lagret på selve kortet, er det umulig for andre å misbruke det. Det skiller OFFPAD fra andre løsninger med fingeravtrykk.

– Passord er noe som tilhører fortiden. OFFPAD bruker fingeravtrykk til å identifisere deg. Den er basert på en internasjonal standard som kalles Fido2, og som er godkjent på høyeste sikkerhetsnivå. Denne standarden er allerede en del av operativsystem og nettlesere. Dermed kan du bruke kortet, uten ekstra programvare eller komplikasjoner, sier teknologidirektør i PONE Biometrics, Trond Peder Hagen.

Trond Peder Hagen

Teknologidirektør i PONE Biometrics

Øker cybersikkerheten

De fleste vellykkede nettangrepene i dag, skjer gjennom bedriftens ansatte. 70 prosent av alle cyberangrep stammer fra endepunktenheter, det vil si pålogging på datamaskiner, nettbrett eller smarttelefoner. OFFPAD er ikke tilkoblet internett og fjerner den angrepsflaten helt.

– Det er viktig at det som identifiserer deg, ikke lenger er lagret i en database som lett kan bli angrepet. Det er lagret på din personlige enhet. 80 prosent av alle cyberangrep skyldes svake eller stjålne passord. Når du bruker dette kortet, trenger du ikke bekymre deg for at data skal komme på avveie. Med OFFPAD har du trygg og enkel tilgang på tjenestene dine, selv private tjenester som Google mail eller Facebook, sier Hagen.

– Mulighetene i denne teknologien er utrolig mangfoldige. Vi jobber for eksempel med at dette også enkelt skal kunne tas i bruk som et sikkert adgangskort, sier Hagen.

Les mer om offpad på ponebiometrics.com.

På lag med verdens beste forskere

PONE Biometrics ble grunnlag i 2017 og har sitt utspring fra Universitetet i Oslo, ingeniørmiljøet ved universitetet i Caen og et fransk forskningsmiljø med tiårs erfaring innen kryptologi og cybersikkerhet.

– Vi har jobbet målrettet med løsningen på de dramatisk økende problemene med cybersikkerhet. Nå er vi klare for å ta teknologien ut i markedet og gi virksomheter og ansatte et kraftfullt våpen mot både dagens og fremtidens angrep, sier Jan-Erik Skaug, CEO i PONE Biometrics.

Jan-Erik Skaug

CEO i PONE Biometrics

OFFPAD er designet og produsert i Skandinavia. Selskapet samarbeider i tillegg med ledende forskningsinstitusjoner, for hele tiden å være oppdatert på nye sikkerhetstrusler.

– Cyberkriminaliteten og teknologien utvikler seg i en rasende fart. OFFPAD er laget for å være et fundament å bygge sikkert og løpende videre på, sier Skaug.

Du trenger bare en enhet for sikker tilkobling til IT-systemene dine – OFFPAD.
Dette toppmoderne biometriske kortet gjør det enkelt og raskt å få tilgang til dataene dine med et enkelt fingertast.

Les mer på ponebiometrics.com.

Neste artikkel