Skip to main content
Home » Samfunnssikkerhet og beredskap » Dette er stedet å være hvis du tar sikkerhet på alvor
Digital sikkerhet

Dette er stedet å være hvis du tar sikkerhet på alvor

Foto: Næringslivets Sikkerhetsråd

Delta på Sikkerhetskonferansen. Lær mer om forebygging av kriminalitet, informasjonssikkerhet og internasjonale trender og bli en del av et sikkerhetsnettverk der du kan utveksle erfaringer.

Næringslivets sikkerhetsråds viktigste rolle er å forebygge kriminalitet i og mot næringslivet. Arbeidet skjer i samarbeid med myndighetene og næringslivet selv.

– Når vi snakker om å forebygge kriminalitet, vil jeg understreke at vi arbeider mot alle typer kriminalitet. Det kan være fra de enkleste former for vinningskriminalitet til de aller mest alvorlige som sabotasje eller terror, sier Jack Fischer Eriksen som er direktør i Næringslivets sikkerhetsråd (NSR).

Bevisstgjøring

En av NSR sine viktigste oppgaver er å sette næringslivet i stand til å forstå hvilke trusler som finnes og hvilke verdier de bør sikre:

– Derfor handler vårt arbeid i stor grad om å bevisstgjøre næringslivet om hvilke sårbarheter de står overfor. På den måten kan vi bidra til at næringslivet reduserer risikoen for å bli utsatt for noe kriminelt, fortsetter Fischer Eriksen.

NSR arbeider mye med direkte rådgivning blant medlemsbedriftene og retter virksomheten sin mot ledere, sikkerhetsledere og ansatte.

– Gjennom foredrag, seminarer og kurs skaper vi arenaer der du kan delta, være tilhører og lære. Men det viktigste er å bli en del av et sikkerhetsnettverk der du kan utveksle erfaringer, tanker og strategier for å samarbeide om å forebygge kriminalitet.

Sikkerhetskonferansen

Den 20. september arrangerer NSR den årlige Sikkerhetskonferansen på Edderkoppen i Oslo.

– Dette er en årviss begivenhet og det største arrangementet vi gjennomfører hvert år. Anders Anundsen er konferansier og vil også lede debatten under denne konferansen. Temaer på årets Sikkerhetskonferanse er informasjonssikkerhet, det norske kriminalitetsbildet og sikkerhet internasjonalt. Konferansen åpnes med offentliggjøring av Mørketallsundersøkelsen for 2018. Dette er rapport som tar temperaturen på hvordan det står til med informasjonssikkerheten i norske bedrifter. Rapporten kommer ut hvert andre år, sier Fischer Eriksen.

– Det er en trend at kriminaliteten i Norge flytter seg fra gata til data, men vi kjenner ikke omfanget. Derfor er det viktig å belyse disse tingene, påpeker han.

Et sted å treffe likesinnede

Sikkerhetskonferansen er et dagsarrangement med et godt faglig program på dagen og mulighet for mingling med god mat og drikke om kvelden.

– Hensikten er å skape en arena der de som er opptatt av sikkerhet kan møtes. Det faglige er veldig viktig, men det aller viktigste er at folk kan treffes og bli en del av et sikkerhetsnettverk hvor man kan dele erfaringer og tanker med andre. Derfor har vi ikke noe mål om å bli den største sikkerhetskonferansen, men den beste. Vi har et mål om å være en konferanse som er passe stor slik at deltakerne kan føle seg velkomne og at de kan bli kjent med mange av de som er der, avslutter Fischer Eriksen.

Av Tom Backe, 

Next article