Home » Samfunnssikkerhet og beredskap » Brannmannens teknikk kan redde liv – slik gjør du hvis du er alene og kveles
Brann- og elsikkerhet

Brannmannens teknikk kan redde liv – slik gjør du hvis du er alene og kveles

Du sitter hjemme i din ensomhet når du plutselig setter noe i halsen og får problemer med å puste. Ingen familiemedlemmer finnes i nærheten, heller ingen slektning eller venn – det er ingen der som kan hjelpe deg. Du får ikke puste og det handler om sekunder. Hva gjør du?

Skremmende nok er det slik at for mange av oss ikke kan svare på det spørsmålet. Mange har heldigvis i tidlig alder lært Heimlichs manøveren og hvordan vi hjelper andre fra å kveles – men det er sjelden man leser informasjon om hvordan vi redder oss selv dersom vi er alene og ikke får noe luft.

Og det er, naturligvis, minst like viktig å vite om dette. Derfor er denne informasjonen fra brannmannen Jeff Rehman, der han med en spesiell teknikk viser hvordan du kan gå frem dersom du er alene og holder på å bli kvalt, noe alle bør få med seg.

Forhåpentligvis trenger du aldri å bruke det du nå lærer – men hvis ulykken plutselig skjer, kan det redde livet ditt. Se på videoen under og del deretter denne livsviktige informasjonen med alle vennene dine.

Glem ikke å dele klippet videre til vennene dine!

Neste artikkel